Insecticid melci Optimol 30 g

Insecticid melci Optimol 30g

Insecticid melci Optimol 30g

Cod produs: Optimol 30 g
Disponibilitate: Fara stoc
  • 7.00Lei

  • Fără TVA: 6.42Lei

Firma TOPSEM CRIS SRL o gasiti pe SEAP la sectiunea operatorilor economici cu codul de identificare fiscala RO33946162, nr. de inregistrare J36/4/2015. In catalogul electronic veti gasi produse din categoria erbicide, pesticide, utilaje agricole, seminte, pompe. Pentru mai multe detalii completeaza aici Formularul de contact.
Hai sa lucram impreuna! :Cautam coloboratori si distribuitori pentru a ne asigura ca produsele noastre vin in ajutorul cat mai multor oameni.

Completeaza Formularul de contact si vei primi o oferta personalizata.
Vrei sa iti rotunjesti veniturile si nu stii cum? Poti fi partenerul nostru. Programul de afiliere implementat de Topsem ofera comisioane pe masura vanzarilor facute de tine. Ce mai astepti? Suna la 0764.488.535 si ia legatura cu unul dintre operatorii nostri.

Etichete: insecticid melci optimol, 30g, igiena, publica

Optimol 30g

Insecticid melci Optimol 30 g

Optimol se prezinta sub forma de granule omogene, fara tendinta de sfaramare, de culoare albastra.

MOD DE ACTIUNE: Controlul de tip momeala al daunatorilor se bazeaza pe consumarea partiala sau totala a substantei de catre organismul daunator. Cantitatea consumata reprezinta un factor cheie al eficientei: palatabilitatea granulelor trebuie sa fie suficienta pentru a determina consumul unei doze letale. Granulele de Optimol imobilizeaza limacsii, apoi ii ucid. Cele mai bune rezultate se obtin la aplicarea pe vreme umeda, cand limacsii sunt foarte activi.

RECOMANDARI DE UTILIZARE:

- Vita de vie (vin/masa), zmeur, mur, alte fructe mici si de padure, capsun: 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile inainte de inmugurirea plantei, pana la stadiul 69 (sfarsitul infloririi).

- Cartof: 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile inainte de inflorirea plantei, pana la stadiul 97 (frunza si tulpina sunt uscate).

- Sfecla de zahar, sfecla furajera, sfecla rosie, gulii: 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile inainte de semanat/plantat, pana la stadiul 15 (5 frunze deschise).

- Conopida, broccoli, varza, varza de bruxelles: 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile inainte de semanat/plantat, pana la stadiul 41 (inceputul imbobocirii, respectiv inceputul infloririi).

- Salata (alte specii de salata), spanac, specii similare (grasita de iarna, sfecla de frunze) ierburi (asmatui, arpagic, telina de frunze, patrunjel, salvie, rozmarin, cimbru, busuioc, tarhon): 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile inainte de semanat/plantat, pana la stadiul 41 (la inceputul cresterii plantei; cele doua frunze tinere nu se mai deschid).

- Mazare si fasole verde, mazare si fasole uscata: 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile inainte de semanat pana la stadiul 15 (5 frunze deschise, respectiv 5 carcei deschisi).

- Anghinare: 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile inainte de semanat pana la stadiul 51 (inflorescent a vizibil la frunzele superioare).

- Plante oleaginoase (in, mac, susan, floarea soarelui, rapita, soia, mustar, dovleac, bumbac, sofranel, limba mielului, camelina, canepa, ricin, alte plante oleaginoase cu exceptia arahidelor: 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile inainte de semanat pana la stadiul 17 (7 frunze deschise).

- Cereale (grau, orz, ovaz, secara, triticale): 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile inainte de semanat pana la stadiul 29 (sfarsitul infratirii).

- Grau: 4 kg/ha, pentru 125 mp, inainte de semanat.

- Porumb, porumb zaharat: 4 kg/ha, pentru 125 mp, la semanat. Porumb, porumb zaharat: 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile inainte de semanat pana la stadiul 15 (5 frunze deschise).

- Pajisti noi (raigras): 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile inainte de semanat pana la stadiul 15 (5 frunze deschise).

- Iarba de gazon: 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile inainte de semanat/plantat, pana la stadiul 99 (aparitia inactivitatii vegetative).

- Specii ornamentale si flori: 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile inainte de semanat/plantat, pana la stadiul 99 (aparitia inactivitatii vegetative).

- Capsuni in sere: 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile inainte de inmugurirea plantei, pana la stadiul 69 (sfa rsitul infloririi).

- Salata (alte specii de salata), spanac si specii similare (grasita de iarna, sfecla de frunze), ierburi (asmatui, arpagic, telina de frunze, patrunjel, salvie, rozmarin, cimbru, busuioc, tarhon) in sere: 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile inainte de semanat/plantat, pana la stadiul 41 (la inceputul cresterii plantei; cele doua frunze tinere nu se mai deschid).

- Specii ornamentale si flori in sere: 5 kg/ha, pentru 100 mp, semanat/plantat, pana la stadiul 99 (apari ia inactivitatii vegetative).

MOD DE INTREBUINTARE: Optimol prezinta un grad ridicat de rezistenta la conditiile meteo. Cu toate acestea, exista posibilitatea necesitatii de reluare a tratamentului, in special daca granulele au fost consumate sau cand apar noi daunatori. Aplicarile trebuie programate luand in calcul: Detectarea daunatorilor sau probabilitatea atacului acestora. Partile de cultura tintite de daunatori (semintele, plantele sau tuberculii), deoarece fiecare dintre acestea presupune o strategie diferita. Cele mai bune rezultate sunt atinse atunci cand tratamentul este aplicat inainte de atacul daunatorilor. Pentru culturile anuale, se recomanda aplicarea tratamentului inainte de rasarirea plantei. Aplicati produsul dupa ce ati pregatit terenul pentru semanare. Pentru controlul melcilor, este important sa tratati cultura inainte ca acestia sa ajunga pe partea superioara a culturii.

Timp de pauza pentru cartof: 7 zile.

Timp de pauza pentru o pasune noua: 49 zile.

Pana la 7 zile inainte de semanare/plantare: una sau doua aplicari permise. La aplicarea pe brazda este permisa aplicarea si in amestec cu semintele.

Inainte si dupa rasarire se permit mai multe aplicari, pana la atingerea dozei maxime permise de 17,5 kg/ha pe cultura pe an (toate aplicarile incluse).

In cazul in care va confruntati cu o invazie de limacsi, se recomanda aplicarea tratamentului in mod repetat.

TEHNICA DE APLICARE: Granulele de Optimol pot fi aplicate manual sau prin intermediul unui distribuitor mecanic. In general, aplicarea de tip imprastiere uniforma ofera cele mai bune rezultate. Aceasta implica utilizarea unui distribuitor echipat cu discuri rotative. Tratamentele locale pot fi aplicate la semanare/brazdare prin urmatoarele doua metode: depunerea granulelor direct in brazde sau/si amestecarea granulelor cu semintele.

Spune-ţi opinia

Notă:Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun