Pachet pentru 10 ha de cereale paioase (grau, orz, secara) ...

Pachet pentru 10 ha de cereale paioase (grau, orz, secara)

Pachet pentru 10 ha cereale paioase

Cod produs: Pachet pentru 10 ha cereale paioase
Disponibilitate: Fara stoc
  • 2,000.00Lei

  • Fără TVA: 1,834.86Lei

Firma TOPSEM CRIS SRL o gasiti pe SEAP la sectiunea operatorilor economici cu codul de identificare fiscala RO33946162, nr. de inregistrare J36/4/2015. In catalogul electronic veti gasi produse din categoria erbicide, pesticide, utilaje agricole, seminte, pompe. Pentru mai multe detalii completeaza aici Formularul de contact.
Hai sa lucram impreuna! :Cautam coloboratori si distribuitori pentru a ne asigura ca produsele noastre vin in ajutorul cat mai multor oameni.

Completeaza Formularul de contact si vei primi o oferta personalizata.
Vrei sa iti rotunjesti veniturile si nu stii cum? Poti fi partenerul nostru. Programul de afiliere implementat de Topsem ofera comisioane pe masura vanzarilor facute de tine. Ce mai astepti? Suna la 0764.488.535 si ia legatura cu unul dintre operatorii nostri.

Etichete: pachet cereale paioase pentru, pesticide

Pachet cereale paioase

Pachet pentru cereale paioase 10 ha

Pachetul contine:

- 2 buc Erbicid Expert 75 WG 100 g 

- Fungicid Sextan 5 L

- 3 buc Insecticid Lamdex 1 kg 

- Ingrasamant foliar Cereal Nutritive Pro 20 L


1. Expert 75 WG 100 g este un erbicid sulfonilureic sistemic, selectiv pentru cereale paioase de toamna si de primavara (grau, alac, triticale, orz, ovaz si secara).

Este absorbit prin frunze si este transportat ascendent si descendent catre meristeme unde blocheaza diviziunea celulara. Actioneaza prin inhibarea enzimei acetolactat sintaza (ALS), esentiala in sinteza unor aminoacizi. Cresterea buruienilor sensibile este rapid oprita si acestea dispar la 3-6 saptamani dupa tratament.

Se foloseste toamna si primavara, in postemergenta timpurie. Buruienile trebuie sa fie mici si cu crestere activa. Se poate aplica la culturile de cereale incepand cu stadiul de 3 frunze desfacute (BBCH 13) pana la aparitia frunzei stindard (BBCH 39).

Se aplica o singura data pe cultura, cu un volum de apa cuprins intre 100 si 500 litri/ha.


Buruieni combatute

EXPERT combate eficient buruienile dicotiledonate anuale: asmatui (Anthriscus), cretisoara (Aphanes), gascarita (Arabidopsis thaliana), albastrita (Centaurea cyanus), traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris), rajnica (Cardamine), struna cocosului (Cerastium), mac (Papaver rhoeas), fumarita (Fumaria sp.), turita (Galium aparine), ciocul berzei (Geranium dissectum), margeluse (Lithospermum arvense), sugel puturos (Lamium purpureum), zgrabuntica (Lapsana communis), musetel (Matricaria), rocoina (Stellaria media), mustar salbatic (Sinapis arvensis), nu-ma-uita (Myosotis), trei-frati-patati (Viola tricolor), viorele de ogoare (Viola arvensis), ridiche salbatica (Raphanus raphanistrum), troscot (Polygonum aviculare), hrisca urcatoare (Polygonum convolvulus), rapita din samulastra, acul Doamnei (Scandix pecten-veneris), spalacioasa (Senecio), fetica (Valerianella), veronica (Veronica persica).


2. SEXTAN 25EW este un fungicid cu actiune sistemica in plante. Dupa tratament, substanta activa patrunde in partile aeriene si este distribuita acropetal in interiorul tesuturilor, unde blocheaza extinderea ciupercii prin inhibarea procesului de sinteza a ergosterolilor.

Produsul actioneaza preventiv, curativ, chiar eradicativ, foarte eficient impotriva ciupercilor patogene.

Mod de utilizare:

-Numarul maxim de tratamente pe an: grau, orz, prun, mar, castraveti - 2, vita de vie - 3.-Intervalul intre stropiri: grau si orz (14-21 zile), vita de vie (12-14 zile), prun (10-14 zile), mar (7-12 zile).

-Timp de pauza: grau, orz, vita de vie (35 zile), prun si castraveti (7 zile), mar (14 zile), rapita (30 zile)

-Volum de apa: grau si orz (200-400 l/ha), rapita (300-400 l/ha), castraveti (600-1000 l/ha), prun si vita de vie (1000 l/ha), mar (1500 l/ha).


Mod de aplicare:

La Grau si Orz tratamentul se va face la avertizare sau la aparitia primelor simptome de boala. Intervalul de aplicare este cuprins intre sfarsitul infratitului si sfarsitul infloritului pentru grau (se va evita tratamentul in perioada de inflorire) si sfarsitul infratitului si inceputul infloritului pentru orz.

La Rapita tratamentul se poate aplica atat toamna cat si primavara. Toamna pe langa efectul de prevenire si de combatere a bolilor (ex. Phoma lingam), produsul ajuta la cresterea rezistentei plantelor la iernare (inradacinare puternica, plante viguroase).

Tratamentele efectuate toamna sunt necesare in special in situatia cand semanatul timpuriu si conditiile climatice favorizeaza dezvoltarea excesiva a plantelor. Tratamentul trebuie facut in faza de 4-6 frunze formate.

Tratamentele din a doua parte a perioadei de vegetatie se aplica la avertizare, pana la debutul infloritului si au ca scop combaterea putregaiurilor, alternariozei si a fainarii. Tratamentele se efectueaza atat la rapita de toamna cat si la rapita de primavara.

La Castraveti tratamentul se va face la aparitia primelor simptome de infectie, in faza incipienta sau preventiv, cand vremea este calda si cu umiditate relativa a aerului ridicata.

La Prun se efectueaza doua tratamente: primul tratament se poate aplica incepand cu faza de deschidere a sepalelor pana la faza sfarsitul infloritului, iar al doilea din faza de inceput crestere fructe pana in faza de coacere a fructelor.

La Mar tratamentul se efectueaza la avertizare, inainte si dupa inflorire, in functie de ciclul biologic al ciupercii. Se recomanda ca inainte de aplicarea tratamentului pe toata suprafata, sa se efectueze un test de compatibilitate biologica, deoarece la unele soiuri de mar (ex. Golden) pot aparea fenomene de fitotoxicitate.

La Vita de vie se recomanda a se utiliza atat inainte, cat si dupa inflorit (primul la faza 3 frunzulite nepliate), iar celalalte in intervalul inflorescentei clar vizibile pana la inceputul colorarii boabelor.


3. Lamdex Extra este un insecticid cu spectru larg de combatere, actionand prin contact si ingestie asupra daunatorilor din culturile de cereale paioase, rapita, porumb si floarea soarelui.

Formulare: Granule dispersabile in apa.

Substanta activa: 25 g/kg Lambda-cihalotrin.

Proprietati fizico-chimice: se prezinta sub forma de granule uniforme dispersabile in apa, fara tendinta de sfaramare, de culoare bej, fara miros caracteristic.

Mod de actiune: este un insecticid piretroid, eficient, cu o puternica actiune de contact si ingestie asupra unei game largi de daunatori. Dupa aplicare substanta activa penetreaza rapid cuticula insectei actionand asupra sistemului nervos, daunatorii inceteaza sa se hraneasca, dupa care paralizeaza si mor repede.

Instructiuni de folosire: se aplica prin stropiri cu echipamente terestre, volumul de apa folosit fiind in functie de faza de vegetatie a culturii tratate, precum si de tipul de echipament folosit, evitandu-se scurgerea solutiei de tratat de pe frunze.

Pentru grau, orz si rapita tratamentele se vor efectua in conformitate cu avertizarile locale, pentru fiecare cultura si daunator, la atingerea pragului economic de daunare pentru fiecare daunator in parte.

La porumb si floarea soarelui se aplica tratamente de corectie in vegetatie, la cel putin o saptamana dupa rasarire sau la densitati de 2-3 daunatori/mp. Nu se vor aplica mai mult de 2 tratamente cu produsul Lamdex Extra pe sezon.


4. Cereal Nutritive Pro este un ingrasamant foliar bio special conceput pentru a satisface nevoile cerealelor paioase. 

Prin compozitia sa completa si echilibrata asigura un echilibru nutritional stabil inca din primele stadii de dezvoltare a plantelor si intareste capacitatea acestora de adaptare la conditii de stres.

Ingrasamantul foliar Cereal Nutritive Pro stimuleaza cresterile noi, imbunatateste calitatea si cantitatea productiei, dezvolta sistemul radicular si activeaza transportul elementelor nutritive.

Poate fi aplicat impreuna cu pesticidele.


Compozitie:

Materie organica naturala : 52%.

K2O : 9.1%.

P2O5 : 0.91%.

Extract humic : 31.2%.

Azot (N) : 1.95%.

Aminoacizi liberi : 7.8%.

Ph 6.5, densitate 1.4 g/cc.

Spune-ţi opinia

Notă:Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun