Fungicid Merpan 80 WDG 15 g

Fungicid rapan Merpan 80 WDG 15 grame

Fungicid Merpan 80 WDG 15 g

Cod produs: Merpan 80 WDG 15 g
Disponibilitate: Fara stoc
  • 3.00Lei

  • Fără TVA: 2.75Lei

Firma TOPSEM CRIS SRL o gasiti pe SEAP la sectiunea operatorilor economici cu codul de identificare fiscala RO33946162, nr. de inregistrare J36/4/2015. In catalogul electronic veti gasi produse din categoria erbicide, pesticide, utilaje agricole, seminte, pompe. Pentru mai multe detalii completeaza aici Formularul de contact.
Hai sa lucram impreuna! :Cautam coloboratori si distribuitori pentru a ne asigura ca produsele noastre vin in ajutorul cat mai multor oameni.

Completeaza Formularul de contact si vei primi o oferta personalizata.
Vrei sa iti rotunjesti veniturile si nu stii cum? Poti fi partenerul nostru. Programul de afiliere implementat de Topsem ofera comisioane pe masura vanzarilor facute de tine. Ce mai astepti? Suna la 0764.488.535 si ia legatura cu unul dintre operatorii nostri.

Etichete: fungicid, mana, monolioza, antracnoza, basicare merpan, wdg, fungicide

Merpan 80 WDG 15 g

Fungicid Merpan 80 WDG 15 g

Substanta activa: captan 800 g/kg


Caracteristici:

MERPAN 80 WDG este un fungicid de contact de tip multi-site, cu actiune preventiva asupra unui larg spectru de ciuperci fitopatogene, care provoaca rapanul la pomi fructiferi si mana, antracnoza, rizoctonioza si alte boli de sol la tomate, castraveti, fasole si tutun.

Substanta activa captan face parte din grupa ftalimidelor si are actiune preventiva de contact, fiind cunoscuta ca substanta fungicida cu cel mai bun efect de prevenire si combatere a infectiilor primare si secundare cu rapan la pomii fructiferi.

Penetreaza rapid in miceliul ciupercilor susceptibile si impiedica instalarea infectiilor pe organele tratate prin blocarea respiratiei si diviziunii celulare a acestora.

Desi nu este translocat in interiorul tesuturilor, produsul adera foarte bine pe organele tratate si este greu spalat de ploaie, realizand o perioada de protectie de 5-7 zile, in functie de conditiile locale.

In anumite conditii de aplicare, MERPAN 80 WDG a demonstrat si o actiune de stopare a unor infectii incipiente.

Prin aplicarea produsului MERPAN 80 WDG se previne aparitia rezistentei patogenilor la aplicarea fungicidelor si ca urmare acesta constituie un partener optim pentru fungicidele sistemice.


Mod de actiune:

MERPAN 80 WD se aplica cu echipamente de stropit specifice fiecarei culturi, in timpul vegetatiei prin stropiri pe toata suprafata si la avertizare.

Tratamentele succesive se pot repeta la un interval minim de 7-10 zile la tomate, castraveti, fasole si minim 10 zile la mar, sau se pot alterna cu tratamente cu fungicide sistemice, in functie de programul de combatere adoptat.

Plantatii pomicole - La mar MERPAN 80 WDG se aplica in cursul intregii perioade de vegetatie, la avertizare sau preventiv, la acoperire, in functie de presiunea de infectie, la inteval de 7-10 zile.

Primele tratamente (in perioada critica de instalare a infectiilor primare) se fac de regula in amestec cu produse sistemice, dupa care in a 2-a parte a perioadei de vegetatie produsul se poate aplica si singur.

Tratamentele se fac cu volum normal de solutie, folosind echipament terestru care sa asigure o pulverizare corespunzatoare astfel incat sa se trateze uniform intregul foliaj al pomilor.

Doza de aplicare: 0.15%

Numar tratamente: 10 aplicatii in intervalul fenologic de la umflarea mugurilor pana la fruct de 10 mm, respectiv caderea fiziologica a fructelor dupa inflorit.

Prin aplicarea produsului la mar inainte de recoltare, se previne in mod eficient aparitia bolilor de depozit.


Legume in camp (castraveti, tomate) si fasole - MERPAN 80 WDG se aplica la avertizare in volum normal de apa in functie de gradul de dezvoltare a culturii.

Doza de aplicare: 0.15 %

Numar tratamente: 4 aplicatii de la aparitia primelor flori.


Rasaduri de legume si de tutun - MERPAN 80 WDG se aplica preventiv fie prin stropirea solului inainte de semanat sau plantat fie prin imersia radacinilor rasadurilor in solutia de produs in concentratia corespunzatoare.

La rasadul de tutun, tratamentul se poate face si curativ, la aparitia primelor plantute cazute, prin stropire in locul de producere a rasadurilor cu o solutie de MERPAN 80 WDG.

Doza de aplicare:

tomate (rasad): 0,15 % (4-5 litri solutie/mp)

tutun (rasad):  0,125 % – preventiv; 0,3 % – curativ

Numar tratamente: 1 tratament dupa semanat si un al doilea dupa 14 zile.


La aplicare se folosesc volume normale de solutie la hectar, cantitatea de apa utilizata fiind de 1000 litri/ha. In timpul aplicarii se recomanda asigurarea unei pulverizari fine si uniform repartizate astfel incat plantele sa fie in intregime acoperite cu solutia de stropit, cu precadere pe partea inferioara a foliajului.

Agitatorul trebuie mentinut in functiune pe toata perioada tratamentului. Imediat dupa preparare, solutia se va aplica pe teren in mod continuu si se va folosi in totalitate in ziua prepararii.


Compatibilitate:

MERPAN 80 WDG este compatibil cu multe insecto-fungicide folosite in mod curent in Romania, cu exceptia produselor cu reactie puternic alcalina (preparate pe baza de sulf si zeama bordeleza). Nu este compatibil cu produse uleioase.


Pentru o utilizare corecta, consultati intotdeauna tabelele de compatibilitate si efectuati un test pe o suprafata mica inainte de utilizare.


Cultura

Boli

Doza / ha

Doza / 10 l apa / 100 mp

Timp de pauza

Mar

Rapanul, Cancerul deschis al pomilor, Boli de depozit

2,25 kg/ha

22,5 g/10 l apa

28 zile

Par

Rapanul, Cancerul deschis al pomilor, Boli de depozit

2,0 kg/ha 

20 g/10 l apa

28 zile

Piersic

Basicarea frunzelor

2,0 kg/ha

20 g/10 l apa

21 zile

Cires

Monilioza, antracnoza

2,0 kg/ha 

20 g/10 l apa

21 zile

Cais

Monilioza

2,0 kg/ha

20 g/10 l apa

21 zile

Prun

Monilioza

2,0 kg/ha 

20 g/10 l apa

21 zile

Tomate

Mana tomatelor

1,5 kg/ha 

15 g/10 l apa

21 zile

Tomate (rasad)

Mana de sol, Caderea plantutelor, Putregaiul radacinilor

0,15 % (4-5 l solutie /mp)

-

-

Castraveti

Mana cucurbitaceelor

1,5 kg/ha 

15 g/10 l apa

14 zile

Fasole

Antracnoza 

0,9 kg/ha 

9 g/10 l apa

14 zile

Tutun

Caderea plantutelor, Caderea plantutelor, Mana

preventiv: 1,25 kg/ha

curativ: 3 kg/ha

12,5 g/10 l apa

30 g/10 l apa

-

Zmeur

Putregaiul cenusiu

2,0 kg/ha

20 g/10 l apa

21 zile

Spune-ţi opinia

Notă:Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun